Genuin, spansk och charmig – allt fler upptäcker Estepona!

estepona

DET HJÄRTAT ÄR FULLT AV TALAR MUNNEN!

Bienvenido a Estepona! Våra hjärtat slår hårt för staden vi älskar, lever och bor i. Vi känner staden, dess puls, människor, kvarter och omgivningar. Vi blir därmed din personliga guide och mäklare när även du ska finna ditt drömhem här!

Det är lätt att tala sig varm för en så underbar plats som Estepona, en genuin stad som lever sitt spanska liv året om med grönsaksmarknader och skinkfestivaler, med högtidliga helgonkorteger och uppsluppna parader. Kulturlivet är vibrerande med utomhuskonserter och konstpromenader runt kvarter med muralmålningar.

Stränderna påminner lite om de i Rio de Janeiro, de är långa, breda, och inbjuder till lek, flirt eller motion där de följer den omåttligt populära strandpromenaden där folk kör rollerblades, promenerar, sitter och ser på folk eller bara går ut med hunden. Man flanerar mellan stadens cafeer och strandens chiringuitos, det är enklare restauranger med t ex grillad fisk på spett. Man är sällan fullt påklädd, linjen mellan strand och stad flyter samman och gör livet behagligt avspänt. En gång var Estepona en liten slumrande fiskeby, idag har staden brett ut sig längs kusten och uppåt bergen, men medvetet behållit sin låga ”skyline” och även om staden nu blivit vuxen så att säga, med närmare 70 000 invånare, har man lyckats behålla sin spanskhet, och sin öppenhet mot oss som kommer nyfikna och vill vara med, vill förstå och vara delaktiga. Nemas problemas! Här sätts inga näsor i vädret när du hackar dig fram på skolspanskan, tvärtom, vänligt får du veta att det heter ”sin problema” med ett leende. Om man ska raljera lite är Estepona en naturligare och mindre sminkad lillasyster till Marbella, mindre ”blingbling” mer äkta vara så att säga. Fiskehamnen och dess auktion är fortfarande en viktig del av staden och flottan seglar ut i blåtimmen varje kväll utom söndagar. I hamnen finns också en stojig och restaurangtät marina där båtarna inte har ätit Puerto Banús-steorider utan ser hälsosamt normala ut, vilket får de flesta besökare att känna sig väl till mods och slippa mäta prestigen i antal fot.

Den tättbebyggda och charmiga gamla stan har de senaste åren fått en sådan ”make-over” att folk som besökt Estepona för säg tio år sedan, inte känner igen sig! Stadens visionära borgmästare Jose Maria Garcia Urbano har inte bara låtit renovera alla gator med kullersten, utan också klätt varje vägg med färggranna blomkrukor fyllda med prunkande pelargoner. Och alla rabatter och rondeller får nya plantor, träd och utsmyckningar konstant – men så ska ju staden leva upp till epitetet ”El Jardin de Costa del Sol”.

Ja, detta var den korta versionen, du hittar mer läsning och ariklar under andra flikar på hemsidan och vi håller på att bygga upp även aktiviteter du kan göra med guider och kartor för t ex blöta flodvandringar, svettiga cykelrutter i bergen, ovanlig shopping i Tanger och kittlande farlig kitesurfing i Tarifa och annat kul du vill göra när du är här.

Men nu ska vi först hitta ditt nya hem, eller hur?

Compare listings

Compare
MENY