SÅ SÄGER VÅRA KUNDER

Joachim och Gunilla Lindqvist

jocke&gunilla

Våren 2014 började Joachim och Gunilla att leta efter den lägenhet som de så gärna ville ha i solen och värmen. Under två intensiva resor fick solkustens mäklare chansen att presentera lägenheter som de tyckte var lämpliga.

I slutet av den sista resan, augusti 2014 och cirka 70 lägenheter senare visat av sju olika mäklare, träffade de en mäklare som arbetade lite annorlunda. Den här mäklaren ville veta de krav som boendet skulle uppfylla, inte bara budget. Staden, närheten till stranden och andra kriterier som Joachim och Gunilla kunde säga var avgörande lyssnades in.

Vad fick er att välja Estepona?
– Mäklaren Lotti Ander tyckte absolut att vi borde ge staden en chans, och vi åkte hit, solade och njöt en söndag, bara för att känna av stämningen. Vi smälte direkt för Esteponas charm, säger Joachim.

Hur kom det sig att just hon kunde erbjuda det som ingen mäklare innan hade hittat till er?
– Vi hittade en lägenhet som uppfyllde allt, förutom att den låg flera våningar för högt upp för min man, säger Gunilla. Han är höjdrädd och njöt absolut inte alls på den balkongen, trots att den erbjöd en underbar utsikt.
– Det Lotti kunde erbjuda var stöd för att göra en ”copy-cat”, som hon kallade det. Alltså en kopia på den vi först gillade. Hon fann en lägenhet på lagom höjd över havet som liknade den vi hade fallit för. Lotti erbjöd hjälp att få den gammalmodigt spanskinredda lägenheten renoverad till det skick som vi önskade och… ja. Vi kastade oss ut i detta okända och det har vi inte ångrat en sekund. Estepona är vårt paradis! Det är vi helt överens om, säger Joachim och Gunilla.

Ewa och Stefan Brandt

Ewa&Stefan Brandt

– Att vi upptäckte Estepona är tack vare våra vänner som visade oss bilder under ett 60-årskalas. Vi åkte ner och hälsade på dem senare och de visade oss sina ´smultronställen´ och fick sån bra feeling för staden att vi ville ha mer, berättar Ewa Brandt.

– Vi är snabba att komma till skott, fyller Stefan i med ett leende.

Sagt och gjort, de kollade på nätet och kontaktade Peter som visade dem 8-10 olika objekt. De ville ha närhet till havet och rymd och luftigt, helst också max ett par km från Estepona.

– När vi klev in i huset så tittade vi bara på varandra och hade precis samma känsla, det här var det! Paloma Beach ligger strax väster om stan och bjuder på vidunderlig utsikt och havet precis framför med fin strand.

Hur lång var processen för er att bestämma er?

– Ha ha skrattar Stefan, definiera process! Nä vi kanske inte är som normalkunden, vi bestämde oss där och då för att köpa.
– Vi gillade också att det var ganska nybyggt, i början av 2000-talet, det var ljust och bra storlek och att det är en liten förening.

Ett litet hack i planen var dock att de bestämt sig för att sälja båten därhemma innan de köpte i Estepona, men rädslan för att tappa huset, att någon annan skulle komma före, gjorde att de säkrade genom att lägga ett bud. De åkte hem efter långhelgen och efter att Peter jobbat med budgivningen så var de överens med säljaren på torsdagen.

– På fredagen ringde en spekulant på båten och köpte, skrattar Ewa och minns hur sakerna bara ramlade på plats.

– Vi kände stort förtroende för Peter på en gång, han känns senior och kunnig, dessutom pratar han spanska flytande vilket är en stor tillgång! Vi uppskattar att vi har Nest som en fast punkt, de bor i stan och är på plats och hjälper oss med mycket som är svårt att fixa från Sverige och när man inte pratar språket, säger Stefan och Ewa.

Christina och Åke Ottoson

Christina&Åke Ottoson

För oss är Estepona den levande staden som har allt…

• spansk vänlig och trygg

• blomstrande året om

• många restauranger och bra service

• fantastisk möjlighet till rekreation, sport och bad

Vi har nu bott här i mer än 3 år och har aldrig ångrat vårt val

Compare listings

Compare
MENY